Hortensia

Hortensia bla

Skötsel av hortensia

Hortensians latinska namn är pretantiöst så det förslår, “Hydrangea macrophylla”.En hortensia som vissnat är mer eller mindre omöjlig att få liv i igen. Detta gör att hortensia inte är en blomma för mig. Hortensian är en törstig rackare så se till att vattna ofta och regelbundet men den får inte stå i vatten. Detta gäller både om du har den inomhus eller ute i din trädgård.

Hortensia som snittblomma
Gör ett snitt längs med stjälkarna och sätt Hortensian i ljummet vatten. Ställ din hortensia halvskuggigt för att den ska må bäst. Det går lika bra att ha den som krukväxt. En kul (?) sak med hortensia är att den klarar faktiskt vintern bättre i en kruka utomhus än inomhus.

Hortensia i trädgården
Hortensian kan vara rosa, vit, blå och röd. Desto mer surt vatten ju blåare och är ditt vatten basiskt blir hortensian rosa.
Hortensian tycker om att stå halvskuggigt i trädgården precis som när den är inomhus. Om du vill så kan du ge din blomma lite gödsel. Personligen så är min filosofiska tro att om blomman inte överlever utan tillsatt blomnäring så var det inte meningen att det skulle vara jag och den blomman.
Beskär inte din hortensia.